Ez egyszerűen hihetetlen!
Nemrég vásárolni voltam, és láttam a pékárúk között
valamit, amiről előtte még nem is hallottam.
Kevés cukorral megszórt, apró, szabályos kis olajos golyók
voltak, "Túrófánk" felirattal.
Vettem 2 darabot, mondom megkóstolom, tudniillik nem szeretem
a túrót, de hát tudjátok milyen, ha a pici megkívánja!
Én barom. Csak kettőt vettem?! Életem egyik legnagyobb hibája volt!
Készítsétek el a lenti receptemet, és meg fogjátok érteni!
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 8 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 50 dkg túró
- 23 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
-olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, vaníliás cukorral,
sóval és túróval.
Felverjük a tojások fehérjét habbá, a lisztet és a sütőport összeszitáljuk.
A tojássárgájás keverékhez hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a
tojások felvert habját.
Melegítsük fel az olajat.
Két evőkanál segítségével kis golyókat formálok, majd bő olajban kisütöm.
Én anyukámtól úgy tanultam, hogy mindenféle fánkot úgy sütünk, hogy
fedőt teszünk rá, majd pár perc után fordítjuk és fedő nélkül sütjük készre.
Én az egyik adagot még forrón vaníliás porcukorba forgattam, így szeretjük.
Mogyorókrémmel, lekvárral tálaljuk.
Formára nem hasonlít a boltira, de ízben bajnok!
Készítsétek örömmel, fogyasszátok egészséggel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése