Kiemelt bejegyzés

BRÉKING! Elindult a blogunk!

Kedves Olvasóink! Röviden, tömören bemutatnám A mi kis életünk-et. 20 éves vagyok. Kismama. Párommal január végére várjuk a kislányunkat, Ha...

2016. december 1., csütörtök

Pöffeteg sütemény

Kedveskék!
Ma is sütöttem, ezért meg is osztom Veletek a csúcs receptemet,
képemet az eredményről!
Előre szólok: pihentetős a tészta, sütéssel, keveréssel, pihentetéssel együtt
2 és fél óra, de megéri! :)

Hozzávalók:
-100 g étcsokoládé
-375 g búzaliszt
-80 g cukrozatlan kakaópor
-12 g sütőpor
-150 g vaj
-200 g cukor
-2 db tojás
-100 ml tej

-porcukor
-kristálycukor

Elkészítés:

A csokoládét felolvasztjuk.
A száraz alapanyagokat (lisztet, kakaóport, és sütőport) összekeverjük.
A vajat cukorral összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat.
Ebbe belekeverjük az olvasztott csokit, majd a száraz keveréket, és lazítjuk tejjel.
Nehéz, ragacsos keveréket kapunk, de ne lepődjetek meg, kb 120 p hűtőben,
és a vaj miatt össze fog állni.

A por-és kristálycukrot két külön tálba tesszük.
A 120 percet pihentetett tésztából kis golyókat formálunk, amiket először a
kristálycukorba, majd a porcukorba forgatunk, és sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk
őket, kicsit lapulnak, nem sokat, ennek fényében hagyjuk kb 4-5 cm-t közöttük.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Fontos, hogy miután kivettük, 10 percet hagyjuk hűlni, mielőtt levesszük
a tepsiről!






Isteni, kívül ropog, belül mint a brownie. A külső cukor borítás miatt a tészta maga
nem túl édes, egyszerűen tökéletes összhang!
Készítsétek nagy örömmel, fogyasszátok egészséggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése