Sajnos mostanában tele vagyunk ilyen-olyan, inkább családi gondokkal,
és én is teljesen zokni vagyok agyilag, ahogy közeleg a "Nagy Nap", úgy
butulok el, borzasztó, ráadásul már aludni sem tudok, nem olyan régóta,
csupán 1 hónapja-így mindezek eredményeként életem első kandírozott
narancshéj projektjét egyszerűen elfelejtettem fotózni lépésről-lépésre,
így most be kell érnetek eggyel, amit a netről szedtem; nálam ajándékba
készült, így később csomagolom, de mindenképpen frissítem a bejegyzést,
ha kész lesz, és a következő adagról készítek képeket Nektek!
Idén szuper ötletem támadt ajándék szempontból: mivel tavaly karácsonykor
még "kislány" voltam, idén pedig hatalmas pocakos kismama, így szeretném
megmutatni azoknak, akik a családból vagy a barátok közül kételkednek
bennem és a képességeimben, hogy igenis jó háziasszony vagyok annak ellenére,
hogy ennyire kis fiatal vagyok, így azt találtam ki, hogy szép, DIY díszített
dobozba aprósüteményeket fogok csomagolni ajándék gyanánt.
Lesz mézeskalács, -enni, lesz díszített-emlékbe, lesz benne linzer,
csokis-mogyorós pöfeteg sütemény, narancsos keksz és kandírozott narancshéj.
Persze mindegyikről receptet és képeket fogok hozni, ma a narancshéj
elkészítése a soros a bemutatásban.
Hozzávalók:
-5 narancs héja
-Cukorszirup (1 l vízhez 50 dkg cukor)
Elkészítés:
Macera. Akinek se ideje, se türelme, az inkább vegye meg
zacskóban-komolyan.
A narancsok héját késsel lebontjuk. Nagyjából egyforma, szép
darabok legyenek. Nekem a hosszúkás, kb 3 cm széles, de hosszabb
forma tetszett, de a négyzet, háromszög, bármi jól mutat.
Éles késsel vágjuk ki a fehér részt, ne ijedjünk meg, nagyon vékonykák
lesznek, de amennyire tudjuk, vágjuk le, majd áztassuk vízbe min.24 órára.
Ha ez megvan, tegyünk fel vizet forrni, és a lobogó vízbe dobjuk bele a héjakat,
4-6 percig főzzük, majd szűrjük le, hideg vízzel mossuk át.
Most a cukorszirup következik.
Feltesszük az 1 l vizet a cukorral forrni. ha a cukor felolvadt, a cukorszirup
forr, dobjuk bele a héjakat, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett
főzzük teljesen üvegesre, narancsos-átlátszóra a darabokat.
Rácsra téve szárítjuk 1-2 napig.
Opcionális:
Én egy részéről leitattam a felesleges szirupot, és kristálycukorba forgattam,
egy másik részét pedig étcsokoládéba mártottam félig. A legjobban nekem az tetszik,
amit cukorba forgatás után csokiba mártottam. :)
Az enyém nem lett ilyen szép, de remélem örülni fognak a családtagok és a barátok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése