Hoztam Nektek a sűrű, finom, krémes forrócsoki receptjét! :)
Kicsit sem hasonlít a cukrozott kakaóra, igazi "kanalazós" forrócsoki! :)
Hozzávalók:
-4 dl tej
-1 dl főzőtejszín
-1 ek keményítő
-3 ek holland kakaópor
-60 g étcsokoládé (100g/tábla általában, én többet tettem bele ;) )
-ízlés szerint cukor
Elkészítés:
A tejet kis lábasban melegíteni kezdjük, beletördeljük a csokit, és
a cukrot. Én kb 2 evőkanállal tettem bele-hiba volt. Nekem kellett volna 4-5
kanál biztos, de én édesen szeretem. Egy kis kiöntőbe kimérjük a tejszínt,
elkeverjük benne a keményítőt és a kakaóport. Ha a tej felmelegedett, felolvadt
benne a csoki, akkor lassan beleöntjük a tejszínes keveréket, és habverővel
folyamatosan kevergetjük. Ha felforrt, már be kellett sűrűsödnie.
Tejszínhabot vertem fel a tetejére, és bolti csokisziruppal koronáztam, de ezek
opcionálisak.
Bögrébe, hőálló pohárba töltjük, kanalat ne felejtsünk el mellé szervírozni ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése